Bang Jensen Tømrer & Snedker

Når dit hus skal have nyt tag, skal du gøre dig mange overvejelser, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Men vi vil forsøge at give dig et overblik, så du lettere kan finde frem til den rigtige løsning, for netop dig og dit hus. I gamle dage, var en tommelfingerregel, at et nyt tag skulle udskiftes efter 30 år. Dette er dog ikke tilfældet i dag, hvor et nyt tag har en levetid på mellem 30-75 år, afhængigt af typen.

Hvilken type tag skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige typer tag, alt afhængigt af pris, levetid og æstetik. Overordnet bør du tage højde for prisen på taget pr. år. Da levetiden på taget, har en stor betydning, hvis du for eksempel står over for at skulle sælge dit hus i fremtiden.

  • Tagtyper
  • Tegltag
  • Tagpap
  • Ståltag
  • Betontagsten
  • Naturskiffertag
  • Eternit

Det kan være svært at komme med et fast svar på, hvad et nyt tag koster, da der er mange faktorer, som spiller ind. Faktorer der er med til at afgøre prisen på et tag er fx den beregnende mængde arbejdstimer, hvorvidt der er ovenlysvinduer, skorsten eller lignende og valg af materiale. Men her får du en ca. kvadratmeter pris på de forskellige typer tage, som vi tilbyder hos Bang Jensen.

Hvad koster et nyt tag?

Et nyt tegltag koster mellem 1000-2300kr pr. m2. alt afhængig af typen af tegl. Et tegltag har en levetid på mellem 50-75 år, og er derfor et meget populært valg, da kunden herved slipper for bekymringer de næste mange år.

Tagpap er en billigere løsning, og her afhænger prisen i høj grad af, hvor mange lag tagpap der benyttes. Tagpap kan være med til at ændre et hus udtryk og give et mere moderne look. Dog har tagpap kun en holdetid på ca. 30-50 år og koster mellem 900-1500kr pr. m2.

Ståltag er i dag blevet mere populært at bruge på almindelige huse, hvor det i gamle dage oftest var at finde på landbrugs- og industribygninger. Levetiden for stålplader afhænger meget af kvaliteten, men den ligger på omkring 40-50 år. Prisen på et ståltag er omkring 700-800kr pr. m2, og derfor en langt billigere løsning end fx tegltag, men dog er det vigtigt at tage højde for hvor kompliceret opgaven er.

Betontagsten er en sten meget lig med teglstenen, bare produceret af beton. En beton tagsten er billigere og hurtigere at lægge og har en levetid ca. svarende til en teglsten.

Et naturskiffertag har den klart længste levetid på op til 100 år. Det er en meget gammel tagteknik, som kan spores tilbage fra 600 f. kr. I dag produceres ca. 80% af al naturskiffer i Spanien. Naturskiffer betegnes som et meget klimavenligt materiale, da produktionen ikke belaster særligt meget. Prisen for et naturskiffertag koster mellem 1100-1500kr pr. m2.

Det sidste tag på listen er eternittaget. Eternittag er produceret af fibercement, og er derfor et let tag, og selvom eternittaget har en forholdsvis kort levetid på omkring 30 år, er det en populær løsning, da det er et billigere tag. Dette tag har en pris på omkring 1000 kr. pr. m2.